Tehnologiile digitale sunt conducatori cheie ai inovatiei, cresterii si crearii de slujbe. Aproape 90% din slujbe in UE necesita cel putin competente digitale de baza, din aceasta cauza competentele digitale sunt din ce in ce mai legate de participarea in piata muncii. Competentele digitale nu sunt numai despre familiarizarea cu tehnologii digitale dar despre cum noile tehnologii si online media sunt folosite.

In ciuda cresterii semnificative in folosirea ICT si social media de catre adulti necalificati, ei demonstreaza o lipsa de cunostinta cand vine vorba despre implicatiile generale ale activitatii lor online asupra vietii sociale si profesionale.

Este foarte clar ca adultii necalificati someri cu varste de 45 de ani in sus au nevoie sa isi dezvolte alfabetizarea media si abilitatile digitale pentru utilizarea eficienta de social media intr-un mod care genereaza mai multe oportunitati pentru ei la nivel social si profesional.

MedLit45+ are ca tinte:

-Adulti necalificati, someri cu varste de la 45 din Romania, Grecia, Portugalia, Spania si Italia

-consilieri de muna/carieri si/sau autoritatile, oraginzatiile si companiile relevante care lucreaza cu persoane necalificate.

Golurile principale:

– Dezvoltarea competentelor digitale ale adultilor necalificati, someri cu varste de 45 de ani in sus, prin metode inovative prin care sa fie motivati si sa fie capabili sa isi construiasca o presenta online profesionala robusta, sa le imbunatateasca accesul la piata muncii, lucruri care duc la incluziunea sociala si economica.

-Imbunatatirea cunostintelor consilierilor in domeniul muncii si/sau ale autoritatlor, organizatiilor relevante si companiilor care lucreaza cu adulti necalificati someri si echiparea lor cu o noua abordare si unelte pentru sustinerea si interactiunea cu persoane somere de varste mijlocii folosind social media.

Valoarea aditionala a implementarii acestui proiect la nivel UE este ca va contribuii la crearea si diseminarea unui cadru si al unei platforme de resurse online care adreseaza un obstacol la nivelul unuinii (cu atat mai important tinand cont de faptul ca Romania, Grecia, Portugalia, Spania si Italia sunt printre tarile cu cele mai scazute niveluri de competente digitale, mai ales in randul persoanelor necalificate).

De asemenea va contribui mai departe la implementarea Agendei pentru noi competente pentru Europa

Sari la bara de unelte